Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS
Background
Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS

NAUDINGA INFORMACIJA APIE GYVŪNŲ LAIKYMĄ IR REGISTRAVIMĄ

Sveiki, mielieji,

 

Paskutiniu metu įvyko gana daug svarbių pasikeitimų, susijusių su gyvūnų augintinių (kačių ir šunų) laikymu. Labai svarbu mums visiems kalbėti viena kalba ir visuomenei teikti tik aiškią bei tikslią informaciją.

Gyvūnų savininkams (laikytojams) trūksta naujausios aktualios informacijos, todėl sukūrėme el. pašto adresą gyvunai@vilnius.lt. Asmenys, pageidaujantys gauti naujienas ir aktualią informaciją apie gyvūnų laikymą Savivaldybės teritorijoje, nuo šiol gali parašyti el. laišką adresu gyvunai@vilnius.lt (taip pateikti savo el. pašto adresą) ir el. paštu pranešime visas naujienas, teisės aktų pakeitimus, galėsime pateikti teisės aktų projektus, kad suinteresuoti asmenys išsakytų savo pastabas ir pasiūlymus.

 

Šio el. laiško priede prisegiau apibendrintą informaciją, kurią bendromis pastangomis galime platinti, kad sumažintumėme gandų, paskalų ar netikslios informacijos srautą.

 

Taip pat siūlau susipažinti su žemiau pateikta naudinga informacija, susijusia su paskutiniais gyvūnų laikymo reikalavimų pasikeitimais:

 

Pagal Savivaldybės tarybos 2013 m. spalio 30 d. sprendimą Nr. 1-1540 „Dėl Vietinės rinkliavos už gyvūnų registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose nuostatų tvirtinimo“ vietinę rinkliavą už gyvūnų (šunų, kačių) registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose sudarė:

 vienkartinė rinkliava už šuns, katės registravimą;

 mėnesio rinkliava  šuns, katės laikymą daugiabučiame gyvenamajame name, kuriuo laikomas trijų ir daugiau butų gyvenamasis namas.

 

2015 m. spalio 14 d. įsigaliojusiu Vilniaus apygardos administracinio teismo 2014 m. spalio 30 d. sprendimu gyvūnų (šunų, kačių) registravimo prievolė buvo panaikinta ir neliko teisinio pagrindo Savivaldybės teritorijoje registruoti gyvūnus (šunis, kates) bei mokėti vienkartinę rinkliavą už šunų, kačių registravimą. Veterinarijos gydyklos, kurios registravo šunis ir kates Savivaldybės teritorijoje, šios paslaugos nebeteikia.

 

Mėnesio rinkliavos už šuns, katės laikymą daugiabučiame gyvenamajame name galiojo ir asmenys privalėjo jas mokėti iki 2015 m. gruodžio 31 d. (įskaitytinai). 2016 m. sausio 1 d. įsigaliojo Savivaldybės tarybos 2015 m. rugsėjo 23 d. sprendimas Nr. 1-181 „Dėl Tarybos 2013-10-30 sprendimo Nr. 1-1540 ir 2014-10-08 sprendimo Nr. 1-2048 pripažinimo netekusiais galios“, kuriuo panaikinta mėnesio rinkliava už šuns, katės laikymą daugiabučiame gyvenamajame name, todėl nuo 2016 m. sausio 1 d. gyvūnų savininkai, laikantys gyvūnus Savivaldybės teritorijoje, jos mokėti nebeprivalo.

 

Gyvūnų augintinių registravimas gyvūnų augintinių registre yra nemokamas, nes jokia institucija nėra nustačiusi mokesčio už kačių, šunų, šeškų ženklinimą ar registravimą. Norėdamas paženklinti ir užregistruoti gyvūną, jo savininkas privalo kreiptis į veterinarijos paslaugų teikėją, kuris ir nustatys mokestį už savo suteiktas paslaugas. Veterinarijos paslaugų teikėjai yra privatūs asmenys, kurių veiklos nekontroliuoja ir nereguliuoja savivaldybės, jų teikiamų paslaugų įkainių nenustato valstybės ar savivaldybės institucijos, todėl atlygis už gyvūnų augintinio ženklinimą ir registravimą pas skirtingus veterinarijos paslaugų teikėjus gali skirtis. Gyvūnų savininkai patys turėtų ieškoti jiems palankiausio, priimtiniausio ar pigiausiai paslaugas teikiančio veterinarijos paslaugų teikėjo.

Jei gyvūnas yra paženklintas mikroschema, kuri vis dar veikia, gyvūno savininkas gali nuvykti į Vilniaus valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (Jeruzalės g. 45, LT-08420 Vilnius), kur užpildys prašymą, pateiks gyvūno augintinio pasą ar kitus dokumentus, kuriuose atsispindėtų gyvūno ženklinimas, ir Tarnybos darbuotojai nemokamai įves duomenis į gyvūnų augintinių registrą.



 


Vilniaus miesto savivaldybės administracijos informacija

http://www.vilnius.lt



PRIEDAS: Gyvūnų augintinių registravimo lankstinukas




Parašė: Administracija       Data: 2016-01-20       Grįžti atgal
Background Background Background