Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS
Background
Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS

BENDRUOMENĖS KELIONĖ Į MERKINĘ IR DRUSKININKUS

 Apie bendruomenės Naujamiesčio Vingis kelionę į Druskininkus ir Merkinę

Nemuno kilpos, vaizdingi slenksčiai, amžių nugludinti piliakalniai, mineralinių vandenų versmės – tai didžiausi Dzūkijos gamtos lobiai. Kelionė vaizdingu maršrutu tikrai neprailgs. Žaliaskarių eglių lydimi privažiuosime Merkinės apylinkes. Šią vietovę šiandien garsina stebuklinga piramidė, senovės laikus menantis piliakalnis. Kiek smagių istorijų ir nutikimų apie gražiąsias Dzūkijos mergeles mena Merkinės girios... Merkinėje didžią meilę lankydavo Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis Vladislovas Vaza IV.

 

Merkinė vienas seniausių Lietuvos miestų, įsikūręs Nemuno ir Merkio upių  santakoje. Tai senoji Dzūkijos sostinė, apjuosta gražių kraštovaizdžių, menanti kovas su kryžiuočiais, senuosius Lenkijos ir Lietuvos valdovus, bet ir Rusijos carą Petrą I. Aplankysime –Merkinės piliakalnį, Česukų kaime–Merkinės piramidę.

Iš sostinės vykstant į Druskininkus pasitinka kelio ženklas su nuoroda „Grūto parkas“. Negalime jo pravažiuoti. Tai parkas, kuriame po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo buvo atgabenta daugybė 1989–1991 metais demontuotų sovietmečio paminklų. Parko teritorijoje tvyro sovietmečio aura, kurios daugelis jaunosios kartos atstovų jau nebepamena.

Tiesa, čia galima ne tik pasižvalgyti po įspūdingą ekspoziciją, bet ir paragauti sovietmečio patiekalų. Parko teritorijoje įsikūrusi kavinė siūlo ir kotletų, ir barščių...  Visai kaip pas močiutę kaime!

Pasivaikščioję po parką tęsiame kelionę. Pagaliau pasiekėme Druskininkus. Atvykus į šį gydomojo purvo ir vandenų kampelį, būtina išbandyti bent dalelę šių malonumų. Tačiau iš pradžių būtina patirti ką nors ekstremalaus, tiesa?

 


Tačiau tai dar ne viskas... Druskininkuose galima išbandyti ir karstymosi po medžius malonumą. Visai kaip vaikystėje, tik daug aukščiau, ekstremaliau ir... Su daug daugiau adrenalino. 3 hektarai nuotykių su daugybe trasų, o drąsiausiems – šuolis iš 21 metro aukščio...  Visa tai galima patirti „One“ nuotykių parke.

Kas gali būti ekstremaliau už žiemą vidury vasaros? Slidžių ar snieglenčių sportą čia galite išbandyti ištisus metus! Taip, tai „Snow arena“, uždaras pramogų kompleksas, leidžiantis žiemos malonumais mėgautis visus metus!

     Įdomūs faktai, kurių nežinojai apie Druskininkus!

• Šiemet sukanka 220 metų, kai paskutinysis Lietuvos didysis kunigaikštis ir Lenkijos karalius Stanislavas Augustas Poniatovskis 1794 metais Druskininkus paskelbė gydomąja vietove;

• Dar XVIII a. sūriuosius vandenis Druskininkuose gydymui ėmė naudoti vietos gydytojas P. Sūrutis. Jis dideliuose kubiluose šildydavo sūrų šaltinių vandenį ir, išpilstęs į mažus buteliukus, juo gydė ligonius.

• XIX amžiuje, būdami pavaldūs carinei Rusijai, Druskininkai ne tik sparčiai vystėsi, bet ir buvo žinomi visoje Rusijoje bei už jos ribų;

• Pusė Druskininkų buvo sugriauta Pirmojo pasaulinio karo metu, vėliau – atstatyta;

• Šiuo metu Druskininkuose yra daugiau nei 10 naudojamų mineralinio vandens šaltinių;

• Kasmet Druskininkuose apsilanko daugiau kaip 200 tūkstančių turistų iš viso pasaulio;

• Čia savo paslaugas siūlo 18 viešbučių, 17 svečių namų, 24 kaimo turizmo sodybos, 3 kempingai.

Parašė: Administracija       Data: 2014-09-29       Grįžti atgal
Background Background Background